Az újgenerációs pályakezdők karrieroldala

A korábbi bejegyzéseinktől eltérően, a nagyvállalatoktól elkalandozva most egy startup céget mutatunk be, amely szintén a Corvinusról indult és egyre növekvő népszerűségnek örvend. A Zyntern egy új generációs állásportál, amelynek célja, hogy összekösse a Z és Y generáció munkavállalóit leendő munkaadóikkal.

Az alapítók három korábbi corvinusos hallgató, Megyeri Mirtill, Barathi Tamás és Balogi Attila. 2016-ban alapították a céget egyetemi éveik alatt abból a célból, hogy a gyakornokokat kereső cégeket és a munkát kereső fiatalokat egy modern és egyszerű platformon kössék össze. A gondolat a három alapítóban egymástól teljesen függetlenül fogalmazódott meg látván, hogy nem elég hatékony a kommunikáció a felek között és hogy valóban lenne igény egy ilyen honlapra. A Zyntern gondolata pedig mikor máskor, ha nem egy jó borozgatás közben született volna meg?! 😉

Mindhárom alapító HR-es területen dolgozott már akkor is, tapasztalattal és kapcsolati tőkével a hátuk mögött, ami jelentősen hozzájárult a Zyntern sikeréhez. Elmondásuk szerint egy vállalkozás elindításánál az egyik legnagyobb nehézség a befektetők és a felhasználók elérése. Nélkülük az ötlet csak ötlet marad, akármennyire forradalmi is.

A Zyntern sikere abból is adódik, hogy egy élvezhető platform mind a munkáltatók (főleg multinacionális cégek) és mind a gyakornoki munkát kereső fiatalok számára. A kései Y és a Z generáció igényei szerint alakítják az oldalt és reformálják a XXI. századi álláskeresést.

És egy kis aktualitás: a koronavírus által kialakult helyzetben azok számára, akik a válsághelyzetben elvesztették állásukat, jövedelem forrásukat, a Friends Club Hungary csapata létrehozott egy kizárólag társadalmi felelősségvállalás alapú mozgalmat FRIENDS „B TERV” néven, hogy a nagyon értékes munkaerő túlkínálatot megpróbálják átterelni oda, ahol éppen nagy szükség van rájuk, ezzel megoldva mindkét oldal jelenlegi nagy problémáját. Ehhez a kezdeményezéshez pedig a Zyntern is csatlakozott, vállalva, hogy minden munkaadó, amely ennek a célcsoportnak azonnali jelleggel biztosít megélhetést, ingyenesen tehet közzé 5 Pro hirdetést, továbbá ingyenesen hirdethetőek egészségügyi pozíciók és önkéntes keresések az oldalukon. A rendkívüli intézkedések mellett továbbra is azon dolgoznak nap mint nap, hogy a gyakornoki és pályakezdő pozíciót kereső fiatalok munkát találjanak. Számukra napi szinten edukációs online tartalmakat készítenek karrier építés témában, mert szeretnék, ha egészségük megőrzése mellett idejük egy részét önképzésre is fordíthatnák, hogy még felkészültebben térhessenek vissza a munkaerőpiacra, ha annak itt lesz az ideje.

Írta: Kinga

2020.03.29.

További bejegyzések

Hivatás egy életre

Hivatás egy életre

Bodó Virág Anna a BabyGarden bölcsőde megálmodója, tulajdonosa és vezetője. Emellett pedig a Vállalkozó Pedagógusok nevű startup alapítója is egyben.

Kommentek

0 hozzászólás

Trackbacks/Pingbacks

  1. Intejrú egy Corvinusos startupperrel - BCE2CEO - […] további Közgázos startupok történetei is érdekelnek, akkor olvasd el a Netpincérről vagy a Zynternről szóló cikkeinket! Csekkold le az…

Egy hozzászólás elküldése

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a legizgalmasabb történetekről, amik csakúgy a Corvinusról indultak, mint a Te karriered!

Sikeres feliratkozás