Hivatás egy életre

Általában, mikor a gyerekgondozásról beszélünk, akkor csak a nevelési aspektusra gondolunk, pedig az egész ágazatot átszövi a vállalkozói szellem is. Bemutatjuk, hogy egy fiatal pedagógus hogyan valósította meg a saját elképzelését egy rendkívül kompetitív piacon Budapesten. És hogy hogyan próbálja a tapasztalatait megosztani másokkal is.

Bodó Virág Anna 2013-ban végzett az ELTE óvodapedagógia szakán, majd 2016-ban a Corvinus kommunikáció- és médiatudomány szakán szerzett második diplomát. Ugyanebben az évben meg is alakult a BabyGarden Daycare magánbölcsi Budán, aminek megálmodója, tulajdonosa és vezetője is a mai napig a fiatal pedagógus.

A céget 24 évesen alapította. 2016-ban egy csoporttal indultak a 2. kerületben, majd az egy csoportból hamarosan kettő lett. A tavalyi évben ki is nőtték a kezdeti helyüket, így jelenleg már a 12. kerületben üzemelnek egy kétszer akkora házban. Szintén a tavalyi évben egy pályázatot is megnyertek, ami feltette az i-re a pontot. Így az újabb források által Virágék megbizonyosodtak róla, hogy jó döntés lesz bővülni.

A BabyGarden kiemelkedően baráti csoportlétszámmal, angol nyelvvel, zenebölcsivel, babajógával és rengeteg szeretettel biztosít minőségi szolgáltatást a hozzájuk járó gyerekeknek és szüleiknek. Erről tanúskodik az oldalukon található számos pozitív vélemény is.

Külön érdekesség, hogy a bölcsődék közötti nagy versenyben is kiemelten fontossá válik az innováció. Így a BabyGarden az első bölcsik között volt, akik Instagramon élőben közvetítettek a szülőknek foglalkozásokat. Emellett pedig a személyes benyomások is nagyon fontosak az érdeklődők számára. Márpedig abban mindenki egyet ért az első pillanattól fogva, hogy Virág munkája minden percét imádja.

Erről tanúskodik az is, hogy 2019-ben Virág az egyik kollégájával, Pincz Petrával közösen új projektbe, egy startup vállalkozásba kezdett – ez a Vállalkozó Pedagógusok. Rengetegen keresték meg őket, hogy hogyan érdemes bölcsődét, óvodát nyitni vagy egyáltalán vállalkozást indítani gyerekekkel. Ezért olyan pedagógusoknak segítenek, akik szeretnének kilépni egy picit a rendszerből és a gyerekekkel képzelik el továbbra is a jövőjüket.

Mivel a pedagógusképzésben nem oktatnak sem marketinget, sem vállalkozásfejlesztést, ezért az általuk szervezett teltházas workshopokkal egy igazi piaci rést töltenek be. Virágék céljuk az, hogy megmutassák, pedagógusként is lehet sikeres az ember, nem feltétlenül csak az állami oktatás keretei között gondolkodva. CSR tevékenységként pedig ősztől kezdődően több gimnáziumban tartanak majd órákat a pedagógus pálya népszerűsítésének érdekében, a saját életútjukkal inspirálva a diákokat.

Ha fiatal női vállalkozókról szeretnél még olvasni, akkor csekkold le a PublishDrive vagy a TeachMe történetét. És ha érdekelnek a hasonló tartalmak, akkor kövess be minket Facebookon vagy Instagramon.

Írta: Bálint

2020.05.07.

További bejegyzések

Kommentek

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a legizgalmasabb történetekről, amik csakúgy a Corvinusról indultak, mint a Te karriered!

Sikeres feliratkozás